Deputatul PNL, Raluca Turcan, a criticat luni interventia premierului Mihai Tudose cu privire la starea bugetului, spunand ca acesta are obligatia de a spune cu sinceritate de ce stagneaza investitiile, fara referiri din argoul baltilor Brailei, acuzand ca programul economic al PSD nu a fost decat o gogoasa electorala.

Raluca TurcanFoto: Hotnews

"Domnule prim-ministru, aveti obligatia sa le spuneti cu sinceritate celor ingrijorati, intr-un limbaj civilizat, fara referiri din argoul baltilor Brailei, datele exacte cu privire la executia bugetara si de ce investitiile stagneaza in toata tara. Intelegem din declaratiile dvs ca, dupa guvernele PSD-ALDE Grindeanu si Tudose, situatia a ajuns una grava, acum vreti sa va acoperiti lipsa de competenta cu banii celor din mediul privat si chiar cu banii celor angajati in sistemul public carora le-ati crescut salariile pentru a lua inapoi din contributii. Realitatea a confirmat ca programul economic al PSD nu a fost altceva decat o gogoasa electorala livrata la televizor de domnul Dragnea si de alti lideri ai PSD si consecinta acestei gogosi electorale este o situatie grava a economiei romanesti", a afirmat Raluca Turcan, in plenul Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

Ea i-a solicitat premierului, potrivit sursei citate, sa spuna de ce a decis PSD inca o crestere a accizei la carburanti, pentru ca in urma acestei decizii vor creste preturile la benzina si motorina, apoi ale tuturor celorlalte produsele.

Raluca Turcan i-a cerut prim-ministrului sa renunte "la experimentul unic european cu privire la plata TVA intr-un cont separat", opinand ca in felul acesta va bloca lichiditati importante "pentru companii corecte".

"Va rog sa ne spuneti daca va atingeti de Pilonul II de pensii. Angajati-va ca nu va veti atinge de acesta, ca nu mai atacati bancile! Dupa ce PDSR a distrus sistemul bancar in anii '90, acum vreti sa distrugeti si bancile comerciale, bancile private, la care oamenii isi tin economiile. Stim bine ca nu iubiti bancile romanesti si bancile din Romania, le preferati pe cele din strainatate si chiar offshore-urile, eventual in America Latina. Sistemul bancar, locurile de munca si stabilitatea acestui sistem bancar trebuie sa va preocupe la cel mai inalt nivel. In consecinta, astazi trebuie sa va cereti public scuze pentru declaratia nefericita de saptamana trecuta si sa va asumati ca veti coopera cu sistemul bancar astfel incat romanii sa beneficieze de servicii bancare de calitate", a afirmat Turcan.