Fostul lider social-democrat Victor Ponta anunta sambata, intr-o postare pe Facebook, ca se va alatura formatiunii "Pro Romania", din care fac parte deputatii Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu, si ca duminica vor lansa impreuna un "nou proiect politic #altfel".

Victor PontaFoto: Agerpres

Victor Ponta a distribuit, sambata, pe pagina sa de Facebook, un anunt postat de platforma PRO Romania (fondata de Daniel Constantin), conform caruia: "Maine la ora 17, la sediul "Pro Romania", deputatii Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu vor sustine o conferinta de presa avand ca obiect lansarea unui nou proiect politic #altfel."

In mesajul ce insoteste postarea distribuita, Ponta, care a fost exclus din PSD in luna iunie, afirmca ca intra "pe teren", intrucat e "nevoie de o gandire pe termen lung in aceasta "Mlastina" care ne conduce acum".

"E momentul! Maine alaturi de Daniel si Sorin pornim Proiectul #altfel !!! La ora 17 la Sediul "Pro Romania"

E momentul sa oprim criticatul si comentatul de pe margine - intram pe teren pentru ca este nevoie de o gandire pe termen lung in aceasta "Mlastina" care ne conduce acum!

Puteti sa ne sustineti sau sa ne injurati ! Important este ca nu puteti sa va faceti ca nu existam si ca nu este nevoie de ceva #altfel !", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Inca dinainte de excluderea din PSD s-a speculat pe marginea apropierii din Ponta si Daniel Constantin, fostul co-presedinte ALDE, care si-a facut propriul partid, "Pro Romania", in care mai sunt alti 4 deputati de la ALDE. Acestia isi propun ca din toamna sa isi poata face grup parlamentar, ceea ce inseamna sa aiba minim 10 deputati inscrisi.

Victor Ponta a anuntat vineri la Parlament ca isi va face public peste cateva zile noul proiect politic, precizand ca fostul premier Sorin Grindeanu nu va face parte din el, noteaza News.ro.

"In cateva zile (anunt proiectul politic - n.r.). Nu s-a pus niciodata problema sa faca parte din proiect domnul Grindeanu. Dupa cum stiti va avea o cariera diplomatica, sau ceva de genul acesta. (...) Eu sunt foarte multumit de ideea ca fac ceva de care sa nu-mi fie rusine. Exista compromisuri, orice politica se face cu compromisuri, dar e si o limita a compromisurilor si eu cu domnul Dragnea nu am ce compromisuri sa fac, n-are cu ce functie sa ma cumpere ceea ce ma face sa ma simt foarte bine", a spus Ponta.

Daniel Constantin si-a lansat in 29 mai, pe terasa unui hotel din Bucuresti, noul partid "de centru cu accente patriotice" pe care l-a intitulat Pro Romania si despre care a spus ca va face o politica "altfel", desi principalii membri fondatori sunt oameni care au la activ mai multe partide, precum Eugen Durbaca (ex-PSD) sau Mircea Banias (ex-PNL, ex-PDL), dar si singurul europarlamentar roman afiliat grupului nationalist-extremist din Parlamentul European condus de Marine Le Pen, Laurentiu Rebega, si care este finul liderului noii formatiuni.

Inaintea lansarii, Daniel Constantin a adresat pe Facebook o invitatie catre generatia "altfel" sa se alature proiectului sau PRO Romania. El a explicat ca generatia "altfel" este a tuturor celor care stiu ca lucrurile pot fi facute bine si a celor care au un cuvant de spus si nu au putut fi auziti.

"Nu doar tinerii sau doar oamenii cu experienta. Nu doar oamenii noi in politica sau doar cei care stiu bine fenomenul. Generatia altfel este generatia tuturor celor care stiu ca lucrurile pot fi facute altfel, pot fi facute bine. Generatia celor care nu s-au implicat sau nu au fost lasati sa-si puna in practica ideile bune. Generatia celor care cred ca si in tara lor lucrurile pot fi indreptate si dezvoltate pentru a se trai bine. Este generatia tuturor celor care au un cuvant de spus si nu au putut fi auziti. Tineri, in varsta, oameni noi sau cu experienta, medici sau ingineri, economisti sau agricultori, antreprenori sau functionari, in mod individual sau in grup, toti trebuie sa fie auziti! Toti vor binele segmentului din care provin si nu au putut sau poate nu au vrut sa fie ascultati!", a afirmat fostul copresedinte ALDE.

Fostul ministru al Educatiei in Guvernul Ponta, Sorin Campeanu, s-a descris, la lansarea formatiunii, drept un om care a intrat in politica "exact acum un an" si era cat pe ce sa fie dezamagit. "In jurul nostru lumea se schimba si in timp ce lumea se schimba, ne preocupam excesiv de mult pentru subiecte care fara doar si poate au importanta lor, precum alegerile din 2009, Revolutia din '89, Mineriadele, arhiva SIPA. Totusi, lumea se schimba in jurul nostru, nu trebuie sa ne canalizam energiile atat de mult spre ceea ce a fost. Romanii au altfel de asteptari", a spus el.