Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Mamaia, ca subiectul Rosia Montana trebuie tratat cu foarte multa grija, in conditiile in care ministrul de externe, Teodor Melescanu, a spus ca dosarul a fost depus "ilegal", la UNESCO.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Parerea mea este ca subiectul Rosia Montana trebuie tratat cu foarte multa grija. Nu stiu daca cineva a initiat vreun demers. Nu am auzit de la Guvern sa inceapa asa ceva, nici de la alte institutii, dar eu spun sa fim mai cumpaniti cu subiectul", a spus Dragnea.

"Daca procedurile (la UNESCO) nu au fost corecte e normal ca ele nu pot sa aiba efecte, dar subiectul in sine este unul delicat, care trebuie abordat cu multa cumpanire", a mai adaugat liderul PSD pe acest subiect.

Melescanu a sustinut, sambata, tot la Mamaia, ca dosarul Rosia Montana a fost depus 'ilegal' la UNESCO, afirmand ca nu a fost aprobat de premierul Dacian Ciolos, nici de guvern.

"Vreau sa va informez ca dosarul a fost depus ilegal, cum stiti cu totii. Deci nu a fost aprobat de premierul Ciolos, nici de guvernul Romaniei, a fost trimis de catre unul din ministri. Deci din acest punct de vedere exista niste vicii de procedura. Pe fond insa trebuie sa vedem cu adevarat ce anume trebuie protejat in zona Rosiei Montane. Eu sunt nascut acolo, stiu care sunt problemele si mai stiu ca oamenii au trait intotdeauna de pe urma mineritului. Nu exista alte posibilitati de ocupatie in zona. Deci cred ca trebuie imbinata o politica de pastrare a patrimoniului fara exagerari si in acelasi timp care sa ne permita sa exploatam resursele pe care le avem", a spus Melescanu, citat de Agerpres.

Peste 300 de persoane, sustinatori ai proiectului de conservare a zonei Rosia Montana, s-au adunat vineri seara in Piata Victorieipentru a protesta, dupa ce premierul Mihai Tudose a sustinut ca se va incerca retragerea candidaturii Rosiei Montane pentru includerea pe lista UNESCO.Si la Cluj-Napoca 200 de protestatariau cerut demisia premierului in legatura cu retragerea candidaturii.