Europarlamentarul Maria Grapini, cunoscuta pentru numeroasele greseli gramaticale facute in mesajele de pe Facebook, a avut o noua postare devenita virala, chiar de Ziua Limbii Romane. Aceasta a publicat doua fotografii si mesajul: "Azi,de Ziua limbii romane as vrea sa decidem care este imagine castigatoare ca imagine propusa pentru a fi imaginea Romaniei.Pe primele doua locuri in ordinea voturilor au fost acestea:astept votul dumneavoastra pana la sfârșitul zilei.Spor la lucru!"

Maria GrapiniFoto: Agerpres

UPDATE 17.35 Postarea Mariei Grapini nu mai este disponibila pe Facebook.

Gafele de limba romana a europarlamentarului roman au dus chiar la lansarea "Grapinizer.com", unealta de "grapinizare" a textelor.

In septembrie 2015, Grapini a primit o diploma de excelenta pentru eforturile neobosite de "promovarea limbii romane, a culturii si spiritualitatii nationale", acordate de Asociatia Culturala Constantin Brancusi din Timisoara.

Postarea de joi a atras peste 100 de comentarii, mentionam cateva:

  • "Eu votez imaginea imaginii imaginate de imaginația mea imaginara. Să ne trăiți, stimata doamnă, ca ne dați motive să ne amuzăm. Păcat că ăia din Parlamentul European nu știu română, că s-ar amuza și ei teribil."
  • "Doamna Grapini, ne-ați face un mare favor, celor care vorbim, și scriem corect românește, dacă v-ați da demisia, din viața publică, dar și de pe Facebook. Vă mulțumește un întreg popor care are cel puțin 4 clase școlare."
  • "Wtf, propoziția asta ar face să râdă ş-un copil de la clasa pregatitoare. Doamna Grapini, ăsta poate fi declarat un viol la adresa limbii române!"