"Toader a publicat aseara, noaptea, ca hotii, proiectele de modificare a legilor justitiei fara sa renunte la nicio propunere din cele care distrug justitia din Romania", afirma europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei. Monica Macovei acuza faptul ca "Reiese clar din modificari ca PSD, prin alunecosul util Toader, vrea sa controleze politic justitia. Modelul Stanoiu-Nastase, cand dosarele de coruptie se decideau la sediul de partid, este respectat intocmai si chiar depasit."

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

Monica Macovei despre proiectul de modificare a legilor justitiei, publicat miercuri seara pe site-ul Ministerului Justitiei:

"Si Toader, noaptea, ca hotii, incearca sa distruga justitia independenta. Trebuie oprit!

Propunerile de modificare a legilor justitiei sunt cea mai puternica incercare de subjugare a justitiei, procurorilor si judecatorilor. Reiese clar din modificari ca PSD, prin alunecosul util Toader, vrea sa controleze politic justitia. Modelul Stanoiu-Nastase, cand dosarele de coruptie se decideau la sediul de partid, este respectat intocmai si chiar depasit.

Toader a publicat aseara, noaptea, ca hotii, proiectele de modificare a legilor justitiei fara sa renunte la nicio propunere din cele care distrug justitia din Romania.

De ce vor Toader si PSD sa incalece politic justitia independenta? De ce vor Toader si PSD sa izoleze Romania pe plan extern? Ca singura alternativa pentru Romania sa fie gubernie ruseasca?"