Ministrul Apelor si Padurilor, Doina Pana, vrea ca televiziunile sa difuzeze mai multe stiri pozitive. Doina Pana considera ca "noi avem tineri foarte buni, dar trebuie sa ne ingrijreze gradul de violenta la care s-a ajuns in tara asta, de ura, de dezbinare, si astea sunt toate efectele unor propagari doar a stirilor negative in Romania." Doina Pana propune chiar unele facilitati pentru mass-media, in schimbul difuzarii de stiri pozitive: "Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clara."

Doina PanaFoto: Facebook-Doina Pana

Doina Pana a declarat, pentru Libertatea, ca "Noi avem tineri foarte buni, dar trebuie sa ne ingrijreze gradul de violenta la care s-a ajuns in tara asta, de ura, de dezbinare, si astea sunt toate efectele unor propagari doar a stirilor negative in Romania. (...) Iar tanarul care se uita la tv se identifica cu ceea ce vede, a declarat Doina Pana pentru Libertatea. Ministrul mai crede ca tinerii plecati din tara vor reveni atunci cand atmosfera din societatea romaneasca se va schimba. Propune chiar unele facilitati pentru mass-media. Acest lucru se poate face numai prin unele masuri legislative. Eu vad la modul sa existe si stiri pozitive. Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clara. Ei (n.r.- cei din presa) considera ca le scade rating-ul. Le scade la toate, ca toate vor avea astfel de stiri pozitive- a mai spus Doina Pana. Ministrul sustine chiar un pact intre femeile din politica si cele din presa."

Ea a adaugat ca "M-am gandit la un fel de pact intre femeile din politica si cele din presa, in sensul sa creeze un val, prin dezbateri, prin invitati lideri de opinie... sa se creeze valul necesar pentru a se solicita aceasta lege."