Liviu Dragnea a avertizat vineri ca "legile justitiei vor fi decise in Parlament" si l-a atacat pe Klaus Iohannis, care criticase dur propunerile facute miercuri de ministrul Tudorel Toader. "Sistemul de justitie nu trebuie sa se invarta in jurul lui Iohannis sau in jurul lui Kovesi sau (Augustin) Lazar", a spus Dragnea intr-o conferinta de presa la Neptun, unde are loc sedinta conducerii PSD.

Tudose si DragneaFoto: AGERPRES

"Dumneavoastra aveti impresia ca Romania trebuie sa mearga inainte sau inapoi dupa ce dorinte are Klaus Iohannis? Nu. Sistmeul de justitie nu trebuie sa se invarta in jurul lui Klaus Iohannis, nici a lui Kovesi, nici a lui Lazar" a spus Dragnea, fiind intrebat daca ministrul Tudorel Toader a dat inapoi vineri dupa ce chiar Dragnea declarase ca nu este de acord ca presedintele sa fie scos din procedura de numire a procurorilor sefi.

Mai jos, declaratia din conferinta de presa (min. 19.45) (click aici pentru mobil daca nu se afiseaza)

Mai exact, joi, Dragnea a declarat ca sustine in continuare, asa cum a afirmat si in trecut, existenta a trei entitati implicate in numirea procurorilor sefi, si ca nu stia dinainte ce urmeaza sa anunte Toader in conferinta de presa de miercuri.

"Sincer, nu am inteles impotriva a ce protesteaza. Marea problema, ca am inteles ca foarte multi sunt suparati ca in acest set de principii exista si propunerea ca numirea procurorilor sefi sa nu mai fie facuta de presedinte, ci de CSM. E un punct de vedere, eu n-am fost in strada, cu toate ca si eu am avut acelasi punct de vedere. Eu in toamna am spus ca nu sunt de acord cu proiectul dlui Popescu Tariceanu, sustinand tot ideea ca raman trei entitati pe acest circuit de numire, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma napustesc pe un om care a enuntat niste principii. Este doar inceputul unui proces care nu va fi simplu, un proces legislativ, constitutional si democratic. Eu nu mi-am schimbat viziunea dupa o jumatate de ora dupa ce am vazut conferinta de presa. Mi-am spus un punct de vedere atunci. Niciun ministru nu e robot, oamenii sunt membrii Guvernului, au puncte de vedere, cred in ele, le sustin, le argumenteaza. In perioada urmatoare fiecare trebuie sa spuna argumente si contraargumente, dar intr-un mod civilizat. Noi trebuie sa facem eforturi sa avem capacitatea, in aceasta tara, sa gestionam dezbateri civilizate, nu cu patima si nu aparand interese personale, care practic sunt si temporare", a declarat Dragnea, joi, la Neptun.