Primarul comunei Rediu, Vasile Haidau, ar putea fi sanctionat de conducerea filialei judetene a PNL Iasi, dupa ce l-a invitat pe Relu Fenechiu, proaspat iesit din inchisoare, sa ia cuvantul la zilele localitatii, a anuntat, joi, deputatul Marius Bodea.

Deputatul PNL Marius Bodea a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca edilul comunei iesene Rediu, Vasile Haidau, membru PNL, ar putea fi sanctionat, dupa ce l-a invitat pe Relu Fenechiu pe scena si i-a dat cuvantul la sarbatorile comunei, eveniment desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, transmite News.ro.

O decizie a conducerii PNL Iasi va fi luata vineri, in sedinta Biroului Politic Judetean.

La randul sau, liderul grupului de consilieri judeteni PNL, Romeo Vatra, a afirmat ca in discursul rostit la Rediu, Fenechiu a spus ca nu reprezinta niciun partid politic, dar ca in BPJ-ul organizatiei va fi discutata atitudinea primarului liberal Vasile Haidau, cel care a avut initiativa sa-l invite pe scena.

La zilele comunei Rediu, Relu Fenechiu a urcat pe scena si a vorbit in fata oamenilor, spunand, printre altele, ca le recomanda politicienilor sa nu se mai certe si sa lupte impreuna pentru proiectele judetului.

La eveniment au fost prezenti lideri ai PSD, PNL si PMP, iar Fenechiu s-a intretinut cu acestia si chiar s-a imbratisat.

Surse din mediul politic iesean sustin ca primarul comunei Rediu, Vasile Haidau, a fost angajat in urma cu cativa ani la una dintre firmele lui Relu Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare in urma contopirii a doua pedepse pentru fapte de coruptie, a fost eliberat conditionat in 7 august, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Vaslui.