Cristian Ghinea, lider al Platformei liberale din USR, afirma, intr-o postare pe Facebook, ca.prin rezultatul referendumului intern, conform caruia USR ar trebui sa se pozitioneze in legatura cu redefinirea familiei, membrii USR au pus interesele de modernizare ale societatii romanesti si ale propriilor alegatori deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj si a santajului emotional. El critica atitudinea lui Nicusor Dan, despre care afirma ca "s-a pus pe sine deasupra partidului" si cheama la dialog platformele, grupurile si membrii USR pentru a decide pasii de urmat, scire news.ro.

"USR se va pozitiona impotriva revizuirii Constitutiei Romaniei initiata de Coalitia pentru familie, dovedind astfel ca sustine si apara libertatile si viitorul romanilor. Membrii USR au pus interesele de modernizare ale societatii romanesti si ale propriilor alegatori deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj si santajului emotional exercitat asupra lor. USR Liberal cheama la dialog platformele, grupurile si membrii USR pentru a decide pasii de urmat dupa referendum", scrie Ghinea.

In opinia sa, prin votul dat in favoarea pozitionarii, membrii USR au aratat ca valorile si binele public sunt cele care-i ghideaza, confirmand ca USR este un partid care face o altfel de politica, cu totul diferita de celelalte partide care renunta la valori si la binele public pentru un pumn de voturi conjuncturale.

"USR Liberal dezaproba faptul ca fostul presedinte al USR Nicusor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului si afirma cu tarie ca USR va continua sa ramana un partid al membrilor sai si al cetatenilor si nu al unui singur om. Dezavuam telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid si continuarea campaniei in timpul referendumului, toate elemente care denota lipsa de respect fata de membrii USR, care asteptau respectarea regulilor principial agreate", afirma Cristian Ghinea .

USR Liberal este increzator ca viitorul Congres va alege "un nou presedinte capabil sa puna interesele alegatorilor si ale societatii deasupra dorintelor proprii, sa creeze si sa mentina punti pentru dialog, sa conduca impreuna cu si respectand membrii USR si sa garanteze, prin actiunile lui, ca USR este acel partid altfel care modernizeaza Romania".

Peste jumatate dintre membrii USR, rezpectiv 52.7%, au votat pentru pozitionarea partidului fata de initiativa de modificare a Constitutiei pentru redefinirea familiei, anunta formatiunea, precizand ca la referendumul intern incheiat duminica la ora 24:00, din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenta finala la vot fiind de 78%.