Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi seara ca, in opinia sa, PSD pregateste o suprataxare a bancilor, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

'Partidul de guvernamant are anumite obiective imagistice dar are si anumite obiective de natura fiscala. Pregatesc suprataxarea bancilor, acesta este obiectivul de natura fiscala. Obiectivul imagistic este atacul impotriva bancilor, dar este un atac las pentru ca, daca vrei sa spui, spui banca cutare nu a platit impozit (...) trebuie sa spui cu nume si prenume', a spus Orban la B1TV.

El a adaugat ca si in cazul in care anumite banci nu ar fi platit impozit in conformitate cu legea, principala vinovatie o poarta cei de la ANAF.

'Daca bancile nu au platit impozite in Romania in conformitate cu legea, principala vinovatie este a celor de la ANAF, pentru ca nu am auzit de controale de rasunet facute de ANAF la vreuna din banci in ultimii 5 ani. (...) Daca este ceva care nu este legal sau daca nu s-au platit impozite, acest lucru nu este imputabil companiilor, ci este imputabil celor de la ANAF pentru ca nu au aplicat legea sau este imputabil legii pentru ca lasa portitele legale pentru a permite reducerea impozitului', a explicat presedintele PNL.