Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 va avea joi, de la ora 11,30, o noua sedinta. Membrii comisiei ar urma sa analizeze corespondenta pe care au purtat-o pana in prezent cu CSM, Ministerul Justitiei si Parchetul General si sa decida ce vor face in continuare. De asemenea, se vor face propuneri pentru raportul final, scrie Agerpres.

Comisiile de constitutionalitate si juridica din Senat au termen pana pe 28 august sa formuleze un punct de vedere privind scrisoarea pe care Comisia parlamentara privind alegerile prezidentiale din 2009 a transmis-o presedintilor celor doua Camere si care se refera la posibila sesizare a CCR pe un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Parlament.

Luni, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, preciza ca atat el, cat si presedintele Camerei Deputatilor au primit o scrisoare din partea Comisiei parlamentare de ancheta.

Presedintele Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, Oana Florea, declara in urma cu aproximativ doua saptamani ca in cadrul sedintei coalitiei PSD ¬ ALDE se va discuta despre posibilitatea sesizarii CCR cu privire la un eventual conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Parlament, dupa ce Parchetul a refuzat sa transmita dosarul clasat care viza scrutinul prezidential.