Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor imputernicit de Liviu Dragnea sa conduca in locul sau sedintele, a dat marti declaratii contradictorii presei cu privire la sedinta Biroului Permanent desfasurata luni prin telefon, potrivit News.ro. Iordache a spus initial ca s-a dat un vot pentru stabilirea sesiunii extraordinare marti, negand apoi ca s-a votat ceva in timpul acelei discutii "informale", pentru ca in final sa afirme ca ea a avut cvorum.

Intrebat despre Biroul Permanent desfasurat luni, prin telefon, Florin Iordache a explicat din nou ca a fost doar o sedinta pentru a stabili data exacta a sesiunii, nu pentru a convoca efectiv sesiunea, lucru facut de presedintele forului, Liviu Dragnea. Intrebat daca s-a dat un vot pentru stabilirea zilei de marti, el a raspuns afirmativ, precizand cum s-au pozitionat partidele in timpul discutiei.

"Au fost impotriva colegii de la PNL, au fost pentru convocarea plenului toti colegii de la PSD cu care s-a vorbit, am un coleg care nu mi-a raspuns la telefon, colegul de la PMP si UDMR. (...) Au fost noua voturi pentru, doua voturi impotriva si trei colegi nu au raspuns", a spus Iordache.

Intrebat daca a fost o sedinta formala, el a negat. "A fost o sedinta informala, ca de-asta am facut-o, telefonic am stabilit data cand va fi convocata. (...) Secretarul general a discutat telefonic cu fiecare membru al Biroului Permanent", a spus vicepresedintele Camerei.

El a fost intrebat unde in Regulament se precizeaza ca astfel de decizii pot fi luate prin vot la telefon, social-democratul a negat ca s-ar fi dat un vot. "Dar nu s-a votat, domnisoara", s-a adresat el jurnalistei care i-a pus intrebarea.

La insistentele presei, care i-a spus ca anterior daduse chiar un rezultat al votului, el a ignorat intrebarea. "Da, v-am spus, telefonic secretarul general a discutat. (...) In urma consultarii a fost stabilita data de astazi", a continuat el sa explice.

Iordache a fost intrebat daca aceasta sedinta a avut si cvorum, el confirmand: "Bineinteles!".

Declaratiile contradictorii ale lui Iordache vin pe fondul criticilor din partea Opozitiei fata de modul in care a fost convocata sesiunea extraordinara a Parlamentului. Presedintele liberalLudovic Orban a afirmatca sesiunea extraordinara a fost convocata incalcandu-se "grosolan" Constitutia, iarCristian Ghinea (USR) a anuntatca Biroul Permanent, convocat de marti la Parlament, nu a avut cvorum si, implicit, "sesiunea extraordinara NU este convocata".