Referendumul intern din USR pe tema poziționării partidului asupra inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție a inceput luni dimineata. Pana la ora 10.00 votasera deja 18,16% din cei 1.800 de membri ai partidului, potrivit unui comunicat de presa.

Acest referendum, cauzat de contradictiile interne pe tema pozitiei partidului fata de o initiativa a Coalitie pentru Familie, este o premiera pentru USR.

Referendumul se va desfășura șapte zile consecutive, între 7 și 13 august, iar membrii partidului vor avea de răspuns la două întrebări:

1. „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” Variante de răspuns: DA / NU.

2. „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” Variante de răspuns: PRO / CONTRA.

Referendumul intern se desfășoară prin intermediul unei platforme online, iar membrii USR pot vota de pe orice terminal conectat la Internet, cum ar fi telefonul, tableta, laptop-ul sau PC-ul.

În perioada votului, este interzisă publicarea rezultatelor parțiale, potrivit regulamentului de organizare a consultării interne.