Taberele din USR participa la referendumul intern privind definitia familiei isi fac campanie si prin intermediul unor clipuri de promovare a pozitiei lor.

USR Popular face campanie pentru familia traditionalaFoto: Captura YouTube

Unul dintre clipurile USR Liberal, de peste doua ori mai scurt decat cel al USR Popular, este constituit dintr-o serie de declaratii ale celor care le sustin pozitia. “Mi-am intemeiat o familie traditionala asa cum mi-am dorit-o, dar nu am dreptul sa judec pe nimeni”, spune Vasile Deac din Mehedinti, unul dintre cei care vorbesc in clipul USR Liberal. "Trebuie sa ne asumam o pozitie clara de aparare a modernitatii Romaniei. Doar noi putem sa facem asta", afirma si Cristian Ghinea.

De cealalta parte, naratorul din clipul celalalt spune ca USR Popular "doreste o societate unde copii sunt crescuti de mama si tatal lor, fiecare cu meseria si cariera pe care o aleg, unde femeile sunt sustinute de familie pentru a avea numarul de copii pe care si-l doresc”.

"Pentru binele copiilor si al parintilor, institutia casatoriei, temelia familiei, trebuie intarita si nicidecum diluata prin masuri artificiale de inginerie sociala", se mai afirma in clipul taberei traditionale.

UPDATE: USR Liberal are o pagina de net dedicata, pe care sunt postate cinci filmulete si mai multe texte: RomaniaModerna.eu.

Iata cateva detalii tehnice despre cele doua clipuri:

- clipul USR Popular (pro-familia traditionala) are 4.40 minute, clipul USR Liberal are 1.58 minute

- clipul USR Popular are un narator care relateaza, pe un ton scazut, diferite statistici si informatii;

- clipul USR Liberal foloseste marturii ale unor lideri si simpatizanti USR drept fond sonor

Uniunea Salvati Romania organizeaza saptamana aceasta, intre 7 si 13 august, un referendum internin cadrul caruia membrii partidului vor raspunde la doua intrebari - ar trebui sau nu ca USR sa se pozitioneze in privinta referendumului de modificare a definitiei familiei in Constitutie, a Coalitiei pentru Familie, si, in cazul in care raspunsul este "da": cum ar trebui sa fie pozitionarea - pro sau contra?

Referendumul se va desfasura pe o platforma online, confidential, iar miza acestuia este si daca fostul presedinte Nicusor Dan va reveni in partid. Fondatorul USR a demisionat dupa ce Biroul National a votat ca partidul sa se pozitioneze impotriva acestei initiative, decizie intoarsa apoi de Comitetul Politic, si care a dus la acest referendum, insa a anuntat ca, daca partidul va vota nepozitionarea, va reveni in partid.