Liderul PMP Traian Basescu sustine, in contextul dezbaterilor pe marginea sistemelor de indemnizatii si de pensii, ca social-democratii "care au batjocorit bugetul de stat dorind sa castige simpatie populara" au ajuns "sa se dea cu capul de pragul de sus", noteazaAgerpres.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

"In 2009-2010, impreuna cu Emil Boc, am reglementat indemnizatiile pentru concediul de crestere a copiilor. Le-am asezat la un nivel rezonabil si in acord cu ce putea suporta Romania. A venit USL-ul lui Ponta si Antonescu si a modificat legislatia, astfel incat unele indemnizatii de crestere a copilului au ajuns la valori aberante si profund imorale (si la 35.000 euro/ luna). (...) Tot in acea perioada, am reglementat, pe principiul contributivitatii, sistemul de pensii din Romania. Am avut in vedere ca pensiile militare sub 3.000 RON sa nu fie afectate, desfiintand sistemul de pensii speciale. (...) In 2015, premierul Victor Ponta, intr-o demagogie si o prostie, ambele fara limite, a reintrodus sistemul de pensii speciale cu niste criterii de crestere a pensiilor aberante. (...) In zilele acestea, vedem cu totii ca insusi PSD-ul, care a batjocorit bugetul de stat dorind sa castige simpatie populara pe care sa o plateasca cu bani publici, a realizat inechitatea sistemului de indemnizatii de crestere a copilului si a sistemului de pensii speciale", a scris miercuri Traian Basescu pe pagina lui de Facebook.

In opinia acestuia, dezbaterile la care asistam in aceste zile arata cat de "mincinoase" au fost masurile promovate de Victor Ponta si Crin Antonescu.

"In acelasi timp, au priceput si imposibilitatea platii, pe termen mediu si lung, a indemnizatiilor aberant de mari pentru cresterea copiilor, dar si a pensiilor nemuncite si platite din bani pur si simplu sustrasi de la cei cu salarii mici. Din acest motiv, astazi, cand cele doua subiecte sunt in dezbatere publica, din care rezulta cat de mincinoase au fost masurile 'cuplului' Ponta - Antonescu, eu nu am decat sa zambesc, recunosc, cu oarecare cinism. Ticalosia unor politicieni i-a adus in situatia de a se lovi cu capul de pragul de sus. Ce ziceti, dragi PSD-isti care acum trebuie sa platiti ce ati votat cu veselie in 2012 si 2015?", a conchis Traian Basescu.