Prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose, a semnat ieri, la Chisinau, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, fratia intereselor PSD - PD, scrie sambata pe pagina sa de Facebook europarlamentarul Siegfried Muresan.

"Sfidand adevaratele nevoi ale romanilor de peste Prut si ale cetatenilor moldoveni si recomandarile institutiilor europene si internationale menite sa asigure consolidarea democratiei si a legii in Republica Moldova, prim-ministrul Mihai Tudose, asa cum ne-a obisnuit si in Romania partidul sau, PSD, a ignorat recomandarile Comisiei de la Venetia privind noile prevederi ale legislatiei electorale si a sfidat oamenii care chiar in acele momente protestau pe strazile Chisinaului impotriva acestor modificari.

Graba cu care actualul Parlament al Republicii Moldova a votat noile prevederi ale legislatiei electorale, iar presedintele filorus Igor Dodon le-a promulgat, fiind publicate, apoi, in Monitorul Oficial, practic, peste noapte, amintesc de graba cu care au fost date ordonantele de urgenta ale penalilor de la inceputul anului prin care PSD dorea sa faca scapati marii corupti ai Romaniei.

Noile prevederi ale legislatiei electorale intorc Republica Moldova in urma cu 10 de ani, cand comunistii stapaneau tara si o praduiau dupa bunul plac al unor oligarhi si lideri straini a caror singura grija a fost cum sa slabeasca puterea cetatenilor pentru a putea jefui dupa bunul plac miliardele din banul public al Republicii Moldova.

Astazi, spre uimirea tuturor partenerilor nostri europeni si internationali din democratiile consolidate, prim-ministrul Romaniei, Mihai Tudose, a aplaudat o astfel de initiativa. Cariera lui externa s-a terminat inainte sa inceapa.

Din pacate, asta se intampla pe seama sfidarii intereselor romanilor si ale cetatenilor moldoveni", spune Siegfried Muresan.