Presedintii Consiliilor Judetene din Cluj si Arad, Alin Tise si Iustin Cionca (ambii din PNL), au contestat puternic alocarile de fonduri pentru proiecte locale de la Ministerul Dezvoltarii. Cei doi lideri locali s-au aratat nemultimiti ca judetele lor saunt codase la alocari, in detrimentul judetelor mai sarace din sudul si estul tarii.

"Guvernul discriminează regiunile dezvoltate ale României şi le premiază pe cele mai puţin productive. Guvernul confiscă resursele judeţelor dezvoltate şi le transferă fief-urilor PSD. Aradul este pe ultimele locuri şi la PNDL 2, atunci când e vorba să primească bani de la Guvern, dar este pe primele locuri printre judeţele care cotizează cea mai importantă sumă de bani la buget. Înţeleg solidaritatea, că trebuie să sprijinim zonele mai sărace din ţară, dar în mod sistematic, vestul ţării este secătuit de resurse, iar atunci când ar fi vorba să primească în funcţie de cât a cotizat, este lăsat la urmă'', arată Iustin Cionca, seful CJ Arad, într-un comunicat de presa.

CJ Arad a obţinut finanţare prin Programul National de Dezolvatre Locala 2 (PNDL 2) pentru următoarele obiective: Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (17 milioane de lei), un nou spital de psihiatrie la Căpâlnaş (27 milioane de lei) si modernizarea a trei drumuri judeţene. Ministerul Dezvoltarii nu a acordat finantare pentru repararea Palatului Cultural si reabilitarea a patru drumuri judetene.

Si seful liberal al Consiliului Judetean Cluj s-a aratat nemultumit de alocarile de la Ministerul Dezvoltarii. "Alocarea pentru județul Cluj a doar 670 de milioane de lei, adică 2,24% din totalul fondurilor, reprezintă o nouă sfidare a Clujului și a tot ceea ce el reprezintă. Suma alocată situează județul Cluj pe locul 31 în ceea ce privește cuantumul fondurilor alocate. Asta, în condițiile în care județul nostru se situează pe locul 5 la nivel național în ceea ce privește contribuția la buget!", a declarat Tise, citat de Actual de Cluj.

"Alocarea de fonduri trebuie să se facă pe măsura contribuției pe care județul Cluj o are la bugetul de stat", a mai spus Tișe. El a fost contrazis de liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, care a declarat ca PSD a contribuit la multe alte proiecte de investiție ale Clujului.