Vasile Dancu este singurul candidat inscris pana la aceasta ora in cursa pentru sefia PSD Cluj, dupa demisia lui Ioan Rus. Astazi, 14 ianuarie, filiala PSD a stabilit in cadrul unei Conferinte Extraordinare ca in 22 ianuarie isi va alege un nou presedinte.

„Candidatura mea la presedintia partidului a fost o decizie a echipei noastre si are legatura, evident, cu faptul ca nu traim vremuri de pace ci vremuri de razboi. Urmeaza un an electoral foarte greu pentru partid si trebuie sa venim cu o strategie puternica si cu o oferta buna pentru electoratul transilvanean, care este stiut, are specificul sau. Vom merge si la Consiliul National cu un proiect al nostru, de politica regionala, in care nu e vorba de dezbinarea partidului ci de urmarirea unei logici europene care ne obliga sa gindim regional„ a declarat Vasile Dancu pentru Hotnews, la citeva minute dupa anuntarea candidaturii sale.

Postul de presedinte al PSD Cluj devenise liber dupa ce in 17 decembrie, Ioan Rus a demisionat de la sefia organizatiei asumindu-si rezultatele slabe (15 procente) obtinute de partid la europarlamentarele din judet. Ioan Rus conducea organizatia din anul 2001, a fost Ministru de Interne in cabinetul Adrian nastase, iar Vasile Dancu Ministru al Informatiilor in aceeasi perioada.