Presedintele PNL Ludovic Orban cere ca ministrul Apararii Nationale Adrian Tutuianu "sa fie demis de urgenta" ca urmare a faptului ca presedintele Klaus Iohanis nu a fost invitat la ceremonia de Ziua Aviatiei.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

"Incredibil!!! Ministrul Apararii nu il invita pe Presedintele Romaniei, care este, conform art.92, alin1. din Constitutia Romaniei, comandantul fortelor armate, la ceremonia militara organizata pentru sarbatorirea Zilei Fortelor Aeriene Romane. O mizerie politica marca PSD dar, mult mai grav decat atat, o incalcare grava a ierarhiei militare si a lantului strategic de comanda. Armata a fost practic oprita de ministru sa isi invite comandantul. Tutuianu trebuie sa fie demis de urgenta. Altfel, ne putem astepta la orice," scrie Orban vineri pe Facebook.

Administratia Prezidentiala si alte autoritati publice centrale nu au fost invitate joi la evenimentul de sarbatorire a Zilei Aviatiei, din cauza unor erori, iar ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a "dispus in regim de urgenta luarea masurilor pentru eliminarea disfunctionalitatilor de natura birocratica".

"Ministerul Apararii Nationale isi cere scuze pentru erorile aparute in transmiterea invitatiilor de participare la sarbatorirea Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene catre Administratia Prezidentiala si autoritatile publice centrale. Ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, a dispus in regim de urgenta luarea masurilor necesare eliminarii disfunctionalitatilor de natura birocratica ce au condus la crearea acestei regretabile situatii", arata un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.