Premierul Mihai Tudose ia in calcul remanierea ministrului Sanatatii, Florian Bodog, daca acesta nu rezolva rapid problema producerii de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Tudose ii ceruse lui Bodog inca din 6 iulie solutii, iar in sedinta de azi a Guvernului un secretar de stat de la Sanatate a propus infiintarea unui comitet interministerial condus chiar de Tudose. Premierul a avut o iesire dura fata de secretarul de stat chiar in debutul sedintei de guvern, amenintandu-l cu concedierea.

Florian BodogFoto: senat.ro

"Nu dati din cap, domnule secretar de stat, atat de amplu, asa, ca nu sunt foarte de acord cu ce ati scris acolo si s-ar putea sa plecati acasa inapoi. Ma bucur ca ati inteles", i-a spus premierul lui Rares Trisca, in fata jurnalistilor.

Tudose ar fi fost nemultumit pentru ca reprezentantii Ministerului Sanatatii ar fi incercat sa se spele pe maini si sa ii paseze lui, ca sef al respectivului comitet interministerial, responsabilitatea vaccinurilor de la Cantacuzino.

Ministrul Florian Bodog nu a participat la sedinta de guvern de azi, fiind plecat in Estonia, la reuniunea informală a miniștrilor sănătăţii din statele membre UE.

Vezi VIDEO cu iesirea lui Tudose fata de secretarul Rares Trisca (min. 3.28):