Suma totala alocata judetului Dolj pentru finantarea obiectivelor si proiectelor aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala 2 - PNDL 2 se ridica la 813 milioane de lei iar primarilor le revine responsabilitatea sa depuna documentatia completa pentru obtinerea fondurilor, afirma conducerea PSD Dolj intr-un comunicat de presa remis miercuri, potrivit Agerpres.

"Sute de mii de locuitori ai judetului nostru vor beneficia de conditii mai bune de educatie si de viata cotidiana, odata cu finalizarea lucrarilor, urmare a faptului ca banii alocati vizeaza cu prioritate rezolvarea nevoile comunitatilor privind constructia-modernizarea de crese si scoli, alimentarea cu apa, reteaua de canalizare, constructia, amenajarea ori modernizarea drumurilor. Din acest moment, primarilor fiecarei localitati le revine responsabilitatea de a intocmi ori completa documentatia legala necesara fiecarui proiect, pentru ca banii sa ajunga acolo unde este nevoie de ei. Lista completa a obiectivelor si proiectelor PNDL 2 pentru fiecare localitate si judet este disponibila la adresa http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl/-8564", se arata in comunicatul PSD Dolj.

Conducerea PSD Dolj sustine ca pentru prima data fondurile de dezvoltare sunt distribuite pe baza unei formule matematice echilibrate, "nepartizana politic", care a luat in calcul, in prima etapa, alocarea fondurilor pe judete si apoi repartizarea in interiorul judetelor.