Liderul democrat-liberal Emil Boc a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Norica Nicolai nu este compatibila, in opinia sa, cu functia de ministru al Justitiei. Argumentele lui Emil Boc se leaga de faptul ca Norica Nicolai a incalcat, in 1987, Codul de procedua penala, ca procuror, dar si de faptul ca Norica Nicolai s-a opus masurilor de reformare a justitiei luate de fostul ministru Monica Macovei, masuri care, spune Emil Boc, au fost apreciate de Uniunea Europeana si au contribuit la aderarea tarii noastre la forul comunitar.

Emil Boc a aratat ca Norica Nicolai a incalcat, in 1987, Codul de procedua penala, ca procuror, preferand falsul in locul unei anchete judiciare legale, modificand un mandat de arestare.

In plus, Emil Boc a aratat ca Norica Nicolai a fost impotriva masurilor de reformare a justitiei luate de fostul ministru Monica Macovei, masuri care, spune Emil Boc, au fost apreciate de Uniunea Europeana si au contribuit la aderarea tarii noastre la forul comunitar. 'Ce reforma va duce mai departe Norica Nicolai cand ea s-a opus solutiilor bune ale Monicai Macovei, validate de Uniunea Europeana", a intrebat Emil Boc.

Emil Boc i-a recomandat premierului sa nominalizeze un alt candidat pentru conducerea Ministerului Justitiei, afirmand ca, in caz contrar, doar Parlamentul va putea lua o decizie in privinta candidaturii Noricai Nicolai, dar numai cu pretul unei remanieri guvernamentale, i-a atras el atentia primului ministru.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca nu exista nicio posibilitate de implicare a Parlamentului intr-o rezolvare a acestui caz, criticandu-i atat pe presedinte, cat si pe premier, pentru faptul ca nu reusesc sa cada de acord asupra unui reper pentru nominalizarea unui candidat pentru conducerea Ministerului Justitiei.