Deputatul PNL Ovidiu Raetchi sustine ca politicile "pur stangiste" ale guvernarii PSD vor incetini motoarele economiei si duc inapoi tara la o guvernare "de tip Vacaroiu". "Guvernarea PSD nu a produs nimic pentru acele elemente care asigura dezvoltarea unei tari. Nu avem investitii in infrastructura. Nu vedem nimic consistent in materie de autostrazi. Toate proiectele majore sunt amanate in asteptarea unui fantomatic fond de dezvoltare", afirma Ovidiu Raetchi, citat de Agerpres.

Ovidiu RaetchiFoto: Facebook - Ovidiu Raetchi

El adauga ca investitiile in modernizarea Armatei, care implicau si renasterea industriei locale, "au fost bifate doar teoretic, dar nu devin realitate".

"In schimb, datoria externa a Romaniei a crescut cu 1,88 miliarde euro in primele cinci luni, un nou nivel maxim din decembrie 2014, deficitul de cont curent este cu 15% mai mare raportat la aceeasi perioada din 2016, investitiile statului sunt cele mai mici din ultimii zece ani (au scazut cu 54% comparativ cu anul trecut), iar companiile straine si-au redus investitiile directe in Romania cu 13%", afirma Raetchi.

Parlamentarul liberal acuza si faptul ca "in orasele care au fost conduse de PSD banii merg spre ajutoare sociale si stadioane inutile", in timp ce "orasele din vestul tarii, care au fost conduse de primari de dreapta (Timisoara, Sibiu, Arad, Oradea, Alba Iulia, Brasov) si-au schimbat fata, au cunoscut un proces major de modernizare".

In opinia sa, cazul Bucurestiului este unul "dramatic": "Nu s-a facut nimic pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic. Nici macar la nivel legislativ nu exista aceasta dorinta. Cateva sute de cladiri se pot prabusi in Bucuresti la un cutremur puternic. Gabriela Firea nu a reusit, in mai bine de un an, sa ofere nimic concret in materie de strazi, de pasaje, metrou, transport, benzi unice. Nimic, macar o realizare pentru dezvoltarea orasului si a infrastructurii sale. In schimb, utilizeaza bugetul pentru festivaluri, concerte si nenumarate forme de ajutor banesc direct (...) Politicile pur stangiste vor incetini motoarele economiei si ne duc inapoi la o guvernare de tip Vacaroiu."