Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a solicitat, marti, Parchetului instantei supreme, dosarul deschis in urma afirmatiilor lui Dan Andronic si care viza scrutinul, insa pana acum nu a primit niciun raspuns, a declarat presedintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea, pentru News.ro.

"E dosarul care a fost inchis cu NUP (neinceperea urmaririi penale - n.r.), cu casa lui Oprea. Era deschis dosarul pe baza declaratiilor lui Andronic cu cei din casa lui Oprea", a spus Oana Florea, intrebata daca membrii comisiei au cerut parchetului dosarul privind alegerile prezidentiale din 2009.

Deputatul PSD a mai afirmat ca, pana la aceasta ora, nu s-a primit niciun raspuns din partea parchetului.

"Daca s-a inchis dosarul, se pot transmite documentele. Ieri am trimis solicitarea. Nu (avem inca raspuns), de pe o zi pe alta, nu", a conchis Oana Florea.

Dosarul privind alegerile prezidentiale din decembrie 2009 a fost clasat de procurori, a anuntat, in 27 iunie, Parchetul instantei supreme.

"Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie au dispus clasarea acestui dosar intrucat - din coroborarea probelor administrate - s-a stabilit ca nu s-a decelat niciun element/indiciu de natura sa conduca la presupunerea rezonabila ca s-ar fi incercat/initiat de catre persoanele nominalizate, acte/actiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art.297 alin. 1 Cod penal cu aplic. art.5 Cod penal (art.248 rap. la art.2481 din vechiul Cod penal) si al infractiunii de falsificarea documentelor si evidentelor electorale, prev. de art.391 alin.3 si 4 din Codul penal cu aplic. art.5 Cod penal (fost art.62 alin. 3 si 4 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei)", arata parchetul instantei supreme intr-un comunicat de presa, potrivit News.ro.