Presedintele PNL, Ludovic Orban, a reactionat si el in urma controlului ANAF la Rise Project, solicitand, intr-un comunicat de presa, "demiterea de urgenta" a presedintelui ANAF, "pentru incalcarea in mod grosolan a libertatii presei prin folosirea abuziva a unei institutii a statului impotriva unei publicatii de investigatii".

Ludovic Orban, interviu la HotNews.roFoto: Captura video

Redam comunicatul PNL:

"Partidul National Liberal solicita demiterea de urgenta a presedintelui ANAF pentru incalcarea in mod grosolan a libertatii presei prin folosirea abuziva a unei institutii a statului impotriva unei publicatii de investigatii.

Un astfel de comportament este intolerabil in orice tara care garanteaza drepturile si libertatile fundamentale.

Nu putem considera drept o coincidenta descinderea reprezentantilor ANAF in redactia RISE Project, la cateva ore dupa anuntarea unor dezvaluiri despre presedintele partidului de guvernamant, liderul PSD Liviu Dragnea.

A tolera un astfel de comportament al unor institutii ale statului roman inseamna a tolera un precedent care aduce o grava atingere valorilor democratice, respectiv de a ceda in favoarea abuzului din libertatea de exprimare garantata de Constitutie.

De asemenea, solicitam demiterea reprezentantilor ANAF responsabili de dispunerea acestei masuri."

Rise Project a anuntat pe contul sau de Facebook, joi, ca o echipa de inspectori Antifrauda ai ANAF a descins la sediul redactiei.