Primul-ministru Mihai Tudose va avea o intrevedere, miercuri, cu ambasadorul german in Romania, Cord Meier-Klodt, aceasta fiind a doua intalnire a premierului cu un diplomat strain, dupa discutiile avute luni cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite. Intrevederea va avea loc la Palatul Victoria, incepand cu ora 10.00.

Mihai Tudose a demarat o serie de intalniri cu ambasadori acreditati la Bucuresti, prima avand loc luni, cand s-a intalnit cu ambasadorul american, Hans Klemm, scrie news.ro.

Prim-ministrul Mihai Tudose l-a asigurat pe Hans Klemm, ca Executivul va continua Parteneriatul Strategic cu SUA si ca tara noastra are capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori. La randul sau, Klemm a subliniat ca dupa ultima intalnire romano-americana la nivel inalt credibilitatea Romaniei la Casa Alba a crescut, fapt ce se va reflecta si in increderea investitorilor americani in economia romaneasca.

"Cele doua decenii de Parteneriat Strategic intre Romania si SUA reprezinta o garantie a relatiei puternice dintre tarile noastre, relatie care trebuie continuata si consolidata. Sunt convins ca avem potentialul de dezvoltare a relatiei bilaterale. Totodata, va asigur ca vom continua sa fim un partener de incredere al SUA in aceasta parte a Europei si ca avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori", a afirmat premierul Tudose, informeaza Guvernul.

Seful Executivului a subliniat ca a dorit ca prima intalnire cu un diplomat strain sa fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a transmite un mesaj puternic. De asemenea, discutiile au vizat necesitatea consolidarii relatiilor economice bilaterale, seful Executivului si ambasadorul SUA fiind de acord ca nivelul acestora nu reflecta inca stadiul exceptional al relatiilor politico-militare.

Hans Klemm a subliniat ca dupa ultima intalnire romano-americana la nivel inalt credibilitatea Romaniei la Casa Alba a crescut, fapt ce se va reflecta si in increderea investitorilor americani in economia romaneasca.

In acest context, premierul Mihai Tudose va avea, in luna octombrie, o intalnire cu potentiali investitori americani in Romania, pregatita de Guvernul Romaniei impreuna cu Ambasada SUA. "Romania ofera un mediu de afaceri prietenos. As vrea sa prezint investitorilor americani oportunitatile de afaceri din tara noastra si sa ii asigur ca in calitate de prim-ministru inteleg ca afacerile se dezvolta pe stabilitate si predictibilitate", a subliniat seful Executivului.