Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, la Digi24, ca infiintarea unui nou partid de catre fostul premier Dacian Ciolos ar fi "o decizie neinspirata" si ar conduce la o faramitare suplimentara a spectrului politic din afara PSD. "Ar fi o decizie neinspirata din partea domnului Ciolos sa se apuce sa mai construiasca un partid pe dreapta sau in zona ne-PSD. Ar fi o faramitare suplimentara", a afirmat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

Intrebat daca exista riscul ca un eventual partid fondat de catre Dacian Ciolos sa reduca electoratul PNL, Orban a raspuns negativ. "Nu cred ca ar lua voturi de la PNL. Poate ar reusi sa reactiveze politic anumite segmente, dar care nu sunt foarte puternie din punct de vedere numeric", a estimat liberalul.

In privinta intrarii in PNL a lui Ciolos, Orban a spus ca nu l-a mai invitat pentru ca deja exista o invitatie facuta: "Stie ca este invitat asa ca poate oricand sa se inscrie in PNL."

Fostul premier Dacian Ciolos l-a felicitat, pe 17 iunie, pe Ludovic Orban pentru alegerea in functia de presedinte al PNL, dorindu-i inspiratie in "efortul de a intari acest partid in jurul valorilor liberalismului autentic de care Romania are atata nevoie": "Il felicit pe Ludovic Orban pentru alegerea in functia de presedinte al PNL. Ii doresc mult succes si inspiratie in efortul de a intari acest partid in jurul valorilor liberalismului autentic de care Romania si scena politica au atata nevoie", a scris atunci Dacian Ciolos pe Facebook.

Ludovic Orban a afirmat, in cadrul Congresului PNL in care a fost ales presedinte, ca nu va accepta ca niciun stranier sa fie titularizat pe o functie pe care PNL poate sa numeasca oameni "merituosi" din randul liberalilor, chiar daca l-ar chema "Dacian": "Niciun stranier care sa fie titularizat pe o functie pe care PNL poate sa depuna candidat sau sa numeasca in locul celor merituosi din PNL, chiar daca l-ar chema Dacian. Si aici va spun un lucru: exista mii de Dacieni Ciolos in PNL care, in schimb, nu au avut norocul lui sa fie spijiniti ca ministru, ca si comisar european, ca si prim-ministru, ca si candidat de prim-ministru din partea PNL si el sa nu vina in PNL, sa se intoarca cu spatele la noi."