Deputatul PNL Raluca Turcan, membru in comisia de educatie, a spus despre ministrul desemnat al Educatiei Liviu Pop ca a fost "unul dintre cei mai mare adversari" ai modernizarii invatamantului si se intreaba daca isi va demisia in cazul in care si anul acesta intarzie manualele pentru elevii de clasa a V-a, generatia care nu a avut manuale incepand cu clasa intai.

HotNews.roFoto: Hotnews

Postarea lui Turcan:

"Am votat împotriva ministrului PSD al educației din mai multe motive:

1. Ultimele 6 luni de mandat PSD la educație au însemnat zero progrese. Această afirmație este argumentată de analiza PSD la PSD care a constatat o singură măsură pozitivă și aceea venind de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, precum și de cifrele dezastruoase care continuă să adâncească crizele din sistemul de învățământ.

2. Emblema din perioada mandatului domnului Pop este dată de deciziile de desființare a unor instituții importante din educație și periclitarea eticii și integrității academice doar pentru a salva superiorii politici. Liviu Pop a fost unul dintre cei mai mari adversari ai modernizării educației în spirit european.

3. În angajamentul de guvernare nu se întrevede nicio viziune coerentă pentru a răspunde problemelor de fond din educație, lipsa calificărilor în urma învățământului profesional și a certificării competențelor reale.

În final am și o întrebare: în cazul în care și anul acesta manualele elevilor de clasa a V-a vor apărea cu întârziere Liviu Pop își va da demisia? Vorbim de aceeși generație care nu a avut manuale începând cu clasa a I."