Premierul interimar Sorin Grindeanu a depus o sesizare la Curtea Constitutionala in legatura cu presupusa fraudare a votului parlamentarilor de la motiune ade cenzura, potrivit Digi 24 si Antena 3. Reamintim ca au aparut doua voturi in plus fata de numarul anuntat de parlamentari care au votat.

Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

Intr-o sesizare de trei pagini, Grindeanu le solicită judecătorilor CCR să ia în calcul faptul că, prin moțiune, s-a generat un „conflict juridic de natură constituțională între autorităție publice, datorită efectului direct al rezultatului votului la moțiunea de cenzură”, potrivit reporterului Antena 3. Premierul interimar atrage atenția asupra faptului că, deşi votul trebuia să fie secret, mulţi parlamentari au votat cu bilele la vedere şi nu au fost respectate regulamentele.

Grindeanu declarase inca de joi ca le-a cerut functionarilor din aparatul de lucru "sa depuna o solicitare, in numele Guvernului, la Curtea Constitutionala" in vederea gasirii unei solutii pentru "protejarea votului parlamentarilor".