Liviu Pop a primit avizul pozitiv din partea comisiilor de invatamant a camerelor reunite din Parlament cu 19 voturi "pentru" si 11 "impotriva".Acesta a promis ca va incerca sa recupereze intarzierile de aplicare a programului de guvernare in vacanta parlamentara si totul se va organiza pe baza dezbaterilor.

Liviu PopFoto: Agerpres

"Ma aflu aici pentru a implementa programul de guvernare pe domeniul educatiei, marturisesc ca propunerea m-a onorat, dar m- a si responsabilizat. Este pentru prima data in sistemul de invatamant din Romania cand ministerul poate fi condus de un cadru diactic din preuniversitar(...) Cu siguranta eu si colegii mei vom incerca sa recuperam restantele in perioada de vacanta parlamentara", a spus Pop, in discursul de inceput al audierii.

Acesta a declarat in audieri ca sustine evaluarea scolilor doctorale si si-a exprimat convingerea ca ARACIS si Academia Romana "vor veni cu propuneri clare" in acest sens.

Intrebat in cadrul audierilor ce atitudine va avea fata de plagiat, avand in vedere cazul Victor Ponta, Liviu Pop a raspuns ca decizia Curtii Constitutionale privind retragerea titlurilor de doctor trebuie pusa in dezbatere parlamentara.

"Tot ce am facut si voi face voi face in spiritul legii. Evident ca asta voi face si asta am facut si in 2012", a adaugat el,