Premierul interimar Sorin Grindeanu si-a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, bilantul mandatului de prim ministru. Intrebat de jurnalisti unde intra OUG 13 si OUG 14 in acest bilant, Grindeanu a raspuns: "Aici sunt multe lucruri de spus, ordonantele nu pot fi decat luate impreuna. La vara stiu ca nu aveti foarte multe subiecte, e asa o liniste... o sa le spun." Intrebat de jurnalisti si ce le transmite protestatarilor impotriva OUG 13, Grindeanu a raspuns "Ca au facut bine", dupa care a adaugat, ironic: "Alta intrebare!"

Sorin Grindeanu Foto: Hotnews

OUG 13, care introducea un prag de 200.000 de lei pentru infractiunea de abuz in serviciu, a fost adoptata la finalul lunii ianuarie de Guvernul Grindeanu si a provocat cele mai ample proteste de strada din Romania de la Revolutie incoace. In luna februarie, Sorin Grindeanu a abrogat OUG 13 prin emiterea unei noi ordonante, OUG 14.

Sorin Grindeanu a mai spus ca, dupa ce isi va incheia activitatea la Guvern, va merge sa stea alaturi de familie, la Timisoara. "Cel putin o luna, o luna si ceva o sa fiu langa familie si o sa imi adun gandurile."