Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, ca modelul romanesc de lupta impotriva coruptiei este unul reusit si ca Bulgaria nu poate copia acest sistem, dar poate prelua principii. Totodata, Iohannis a spus ca Romania este gata sa impartaseasca din experienta pe care o are in combaterea coruptiei.

Rumen RadevFoto: Agerpres/EPA

"Modelul romanesc si-a dovedit eficienta. Eu am citit si in Bulgaria cativa indicatori cantitativi in ceea ce priveste condamnarile, restituirea prejudiciilor. Cel mai important este ca modelul romanesc este unul reusit, care a unit intr-un singur organism cu atributii clare in ce priveste coruptia la nivel inalt si acest organism reuneste specialisti si procurori si anchetatori, specialisti in domeniul IT, contabili, specialisti in domeniul bancar, astfel incat intr-adevar sa se depisteze toate schemele de coruptie", a afirmat presedintele Bulgariei, Rumen Radev, raspunzand unei intrebari a presei de la Sofia, potrivit News.ro.

El a afirmat insa ca nu poate copia modelul romanesc, avand in vedere particularitatile celor doua sisteme judiciare, dar pot fi preluate "principii" pentru a reduce nivelul coruptiei din Bulgaria.

Presedintele bulgar a afirmat ca "are sprijinul" lui Iohannis pentru schimburi de experienta in domeniu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Romania este gata sa impartaseasca Bulgariei din experienta pe care o are in ceea ce priveste combaterea coruptia, potrivit Agerpres.