Klasu Iohannis a semnat marti decretul prin care Mihai Tudose este oficial desemnat candidat la functia de premier, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 27 iunie a.c., decretul privind desemnarea domnului Mihai Tudose in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata", transmite Cotroceniul

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni la ora 20.00 ca l-a desemnat pe Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, drept viitor premier. Iohannis si-a motivat decizia spunand ca Romania e in criza politica, iar aceasta criza "dauneaza grav Romaniei".

Iohannis a cerut partidelor sa urgenteze procedurile parlamentare astfel incat Romania sa aiba guvern in aceasta saptamana. Iohannis a spus ca doar PSD-ALDE au propus un premier, desi la iesirea de la consultari Traian Basescu anuntase ca si PMP a facut o propunere, pe Siegfried Muresan.