Liderul deputatilor PNL Raluca Turcan afirma, intr-un comunicat de presa, ca PSD "ii acopera urmele" ministrului demisionar al Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, prin faptul ca a respins solicitarea liberalilor de a o chema in parlament la "Ora Guvernului", pentru a da explicatii asupra modului in care s-au alocat fondurile prin Programul National de Dezvoltare Locala 2 imediat dupa ce si-a prezentat demisia din Guvern. Potrivit lui Turcan, cele mai mari sume s-au dus catre "fiefuri pesediste" din Bucuresti, Teleorman, Arges, Olt.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Timp de mai multe luni Programul National de Dezvoltare Locala a fost nefunctional, iar in perioada crizei politice ministrul Dezvoltarii a "mituit" baronii PSD, exclusiv pe criterii politice si de clan, cu bani din bugetul public. La numai cateva ore de la momentul in care si-a prezentat demisia din Guvern, ministrul Dezvoltarii a directionat din pix cele mai mari sume prin PNDL catre fiefuri pesediste ¬ primarii de sector, Teleorman, Arges, Olt, Ialomita, Braila - tocmai pentru a fideliza liderii PSD si a-i mentine captivi in tabara sefului PSD, domnul Liviu Dragnea.

Este mai mult decat evident faptul ca a fost vorba de o tranzactionare politica a voturilor pentru motiunea de cenzura depusa de PSD-ALDE impotriva propriului Guvern! Iar acum incearca sa-si ascunda urmele si sa o apere de raspundere in fata Parlamentului, prin neprezentare. Aceasta a fost principala miza a luptei pentru putere din interiorul PSD ¬ controlul politic asupra alocarii resurselor de la buget" afirma Turcan, potrivit comunicatului de preas.

PNL cere ca in viitorul Guvern sa nu se regaseasca ministrul Sevil Shhaideh.

Saptamana trecuta, grupul PNL a facut o solicitare ca Shhaideh sa vina la Ora Guvernului. Deputatul Laurentiu Leoreanu afirma ca se afla in posesia unor documente cu privire la alocarea unor fonduri de la Ministerul Dezvoltarii de pe PNDL 2.

"Nu stim de ce aceste documente se fac pe ascuns pentru ca pana la urma ele reprezinta alocari din bugetul public, nu sunt alocari din pestera lui Ali Baba si a altor hoti, ci din bugetul Romaniei care trebuie sa fie cat mai transparent", a declarat vicepresedintele PNL, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, potrivit documentelor, aceste alocari de fonduri au fost facute pe data de 15 iunie, incepand cu ora 17.00, dupa ce Sevil Shhaideh si-a dat demisia.

"Intre orele 17.04 si 17.18 apar aceste referate de aprobare a ordinului de ministru. Sesizam fonduri alocate si Primariei Bucuresti si de aici ne dam seama de efervescenta si atacul virulent al doamnei primar general la adresa domnului Grindeanu, dar si unor sectoare, Sectorul 5, Sectorul 6, catre judete acolo unde parlamentarii erau in cumpana vizavi de sustinerea motiunii si consideram un lucru profund incorect ceea ce s-a intamplat. Pana la urma spusele premierului Grindeanu au acoperire, iar prin aceste referate de aprobare a ordinului de ministru al Dezvoltarii Regionale se aloca sume catre judete si catre primarii PSD, catre localitati din Teleorman si Bucuresti", a mentionat Leoreanu.