Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, ca va avea luni discutii cu toate partidele parlamentare in vederea desemnarii noului premier, despre care spune ca trebuie sa fie "o persoana integra, fara probleme penale, care ma convinge ca are capacitatea sa conduca un Guvern si are o majoritate parlamentara in spate".

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

Klaus Iohannis spune ca va avea luni discutii cu toate partidele, dupa care va face "o evaluare proprie": "Vreau sa cunosc toate opiniile, dupa care voi trece la desemnarea unei persoane."

Seful statului a mai spus ca diversi politicieni din tara ii dau sfaturi in aceasta perioada, dar "Aceste lucruri, despre cine are sau nu o majoritate, se stabilesc prin vot."

In ceea ce priveste discutia despre demisiile si ulterior revenirea asupra demisiilor a 20 de ministri ai Cabinetului Grindeanu, Klaus Iohannis spune ca "A aparut o mare discute despre demisie: este inutila. Un ministru este in functie pana cand semnezi decretul de demitere sau se numeste un nou Guvern. Cred ca este evident ca nu o sa ma apuc sa numesc ministri pentru 2 zile."