Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, dupa adoptarea motiunii de cenzura, ca PSD a avut un vot favorabil chiar si fara minoritati, relateaza Agerpres.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

Intrebata daca votul minoritatilor a salvat motiunea de cenzura, Olguta Vasilescu a raspuns: "Nu, pentru ca am avut un vot peste chiar si fara minoritati".

In legatura cu Victor Ponta, Vasilescu a spus ca acesta a fost "deplasat" cu ironiile si o deranjeaza ce a facut in ultima perioada.

"Nu vreau sa comentez. A fost (Victor Ponta - n.r.) destul de deplasat ieri cu ironiile. Nu ca m-a deranjat. Nu ma deranjeaza nimic la Victor Ponta decat ce a facut in ultima perioada", a sustinut Vasilescu.

Reamintim ca 251 de parlamentari si-au exprimat optiunea de vot la motiunea de cenzura de miercuri impotriva Guvernului. 241 au votat pentru motiune, 10 au votat impotriva. PSD si ALDE aveau nevoie de 233 de voturi pentru a pica guvernul Grindeanu. Toate celelalte grupuri parlamentare (PNL, USR, UDMR si PMP), cu exceptia minoritatilor, s-au abtinut de la vot. Din randul minoritatilor nationale - altele decat cea maghiara - 15 din cei 17 deputati si-au exercitat votul.