"Prin adoptarea moțiunii de azi, PSD și ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze țara. Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener strain", scrie Dacian Ciolos pe Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o reactie rapida la votul motiunii de cenzura, fostul premier mai spune ca "nu este numai sfârșitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condițiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voința președintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere și pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici, vor ține loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate și transparență. Valorile democrației și interesul țării nu vor trece dincolo de pofta șefului de partid".

Ciolos:

Criza politică creată artificial de liderii PSD și ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori și de partenerii internaționali care urmăresc cu mirare agitația politică de la București.

Mai grav, discuțiile lansate de Liviu Dragnea cu UDMR, adică tocmai de liderul partidului care își asuma anul trecut apărarea românismului împotriva celor pe care, aberant, îi numeau „tehnocrați vânduți lui Soroș” a stârnit ieri pasiuni și discursuri pe care le speram apuse. Îi invit pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe membrii lor de partid și pe oamenii cinstiți și muncitori care i-au votat sperând într-o viață mai bună, să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România și de fiecare dintre noi.

Alegerile viitoare trebuie să fie între partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiți, responsabili, profesioniști, care lucrează pentru binele public și prioritățile țării.