Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, cu referire la discutiile dintre UDMR si PSD-ALDE, ca sunt lucruri care nu pot fi negociate, iar autonomia pe criterii etnice este "inacceptabila", potrivit news.ro.

Intrebat daca PNL nu ar fi procedat la fel in cazul in care s-ar fi aflat in situatia partidelor de guvernamant, Orban a sustinut ca astfel de lucruri nu pot fi negociate, iar revendicarile UDMR sunt exagerate.

'Sunt lucruri care nu pot fi negociate. Nu am facut in nici un caz astfel de negocieri si, mai ales, nu am fi facut astfel de negocieri in astfel de momente. (...) Autonomia pe criterii etnice, care este inacceptabila (...) Sunt niste revendicari exagerate, care nu au legatura cu ceea ce crede omul obisnuit, cetateanul roman de etnie maghiara, sunt niste revendicari politice. Sunt lucruri care nu pot fi negociate si faptul ca clanul Dragnea a ajuns sa negocieze si sa accepte asa ceva, mie mi-a aratat ca (...) sunt in stare de orice, sunt in stare sa renunte la orice interes al romanilor, sunt in stare sa tradeze orice fel de interes numai ca sa ramana la putere", a afirmat Orban, la B1 TV.

Liderul liberal a punctat faptul ca i-a cerut "demisia de constiinta" premierului Grindeanu, pentru a impiedica "trocul" pe care PSD ar fi urmat sa il faca cu UDMR, astfel incat legile ce urmau a fi adoptate sa nu devina "drepturi consfintite".