Deputatul PNL Adriana Saftoiu a anuntat, marti, peFacebook, ca liberalii vor fi prezenti, miercuri, la dezbaterea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, pentru a-si sustine punctul de vedere, pentru ca rolul opozitiei nu este acela de a parasi sala. Cu toate acestea, Saftoiu a subliniat ca PNL nu va participa la vot, dar se va asigura ca este respectat Regulamentul.

Adriana SaftoiuFoto: AGERPRES

"PNL va fi prezent maine in sala la dezbaterea motiunii, dar nu participa la vot. Motiunea pica sau trece in functie de cei care vor vota, respectiv PSD-ALDE-Minoritati! Prin prezenta, nu giram PSD! Pentru ca altfel ar trebui sa iesim din sala la fiecare dezbatere a legilor PSD si nu cred ca asta e de dorit! Vom fi prezenti, ne vom sustine punctul de vedere asupra motiunii prin discursul liderului de grup si nu vom vota! ", a scris Adriana Saftoiu pe Facebook.

Deputatul a asigurat ca parlamentarii liberali se vor asigura ca este respectat Regulamentul si vor avea reprezentanti in comisia de numarare a voturilor.

"...vom fi foarte atenti sa se respecte Regulamentul! Opozitia a facut greseala mult timp sa paraseasca sala la dezbateri si puterea (oricare ar fi ea) face ce doreste fara ca opozitia sa poata sa faca apel (procedura) la respectarea Regulamentului. Nu cred ca rolul opozitiei e sa paraseasca sala la dezbateri, fie de legi, fie de motiuni. Si vom avea reprezentanti in comisia de numarare a voturilor. Iar daca, ieri, opozitia parasea comisiile, puteau sa faca ce voiau ei! Iar cvorum au fara opozitie! Pentru ca au majoritate parlamentara!", a incheiat deputatul PNL.