Presedintele PMP, Traian Basescu, scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca "In loc de Tricolor, PSD si ALDE arboreaza Steagul Tinutului Secuiesc. Dragnea si Tariceanu vand si istoria tarii pentru voturile UDMR la motiunea de cenzura. In comisiile de la Senat s-a votat ca ziua de 15 martie sa fie sarbatoare in Romania. Ticalosii se fac a uita, ca la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria."

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

"A trebuit sa se ridice motii lui Iancu, alti romani si sasii, la lupta, pentru ca Transilvania sa nu fie parte a Ungariei Mari. Zeci de mii de romani din Transilvania au fost ucisi de armatele contilor maghiari, sate intregi au fost rase de pe fata pamantului, sute de mii de romani au plecat in pribegie. Iar PSD si ALDE vor sa facem din 15 martie 1848 zi de sarbatoare recunoscuta pe teritoriul Romaniei, in schimbul catorva voturi la motiune", continua Traian Basescu.

"Mai ticalosilor din PSD si ALDE, credeti ca in viata voastra veti mai putea merge la Tebea ? Dar in Ardeal? PS - pe maghiarii din Romania nu-i opreste nimeni ca pe 15 martie sa sarbatoreasca la Budapesta", incheie liderul PMP.