Parlamentarii sunt convocati duminica dupa-amiaza in sedinta pentru citirea motiunii de cenzura hotarata de PSD si ALDE impotriva Guvernului Grindeanu, desi surse guvernamentale sustin ca aceasta nu va putea fi citita pentru ca documentul trebuie trimis inainte la Guvern, iar Registratura nu lucreaza sambata si duminica.

Sorin Grindeanu, apel catre membrii PSDFoto: Facebook / Sorin Grindeanu

UPDATE Textul motiunii de cenzuraa fost definitivat.

UPDATEPresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, si mai multi lideri ai PSD, lucreaza la definitivarea textului motiunii de cenzura in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

UPDATENegocierile continua duminica, inainte ca PSD-ALDE sa citeasca motiunea de cenzura.Fostul copresedinte ALDE Daniel Constantin s-a intalnit, duminica, la sediul Guvernului, cu premierul Sorin Grindeanu.

PSD a anuntat ca, incepand cu ora 15.00, vor avea loc sedintele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate si ALDE, de la 16.00 va avea loc sedinta Birourilor Permanente reunite, iar de la 16.30 sedinta de plen reunit, in care va fi citita motiunea de cenzura.

Parlamentarii PSD, si nu numai, au fost convocati prin SMS la sedinta de duminica a Parlamentului, social-democratii fiind anuntati de liderii de grup ca prezenta este "obligatorie".

Atat liberalii, cat si UDMR au anuntat ca nu vor fi prezenti duminica la citirea motiunii.

Probabil premierul nu va fi prezent duminica la citirea motiunii, deoarece nu sunt respectate procedurile, sustin surse guvernamentale.

Echipa lui Grindeanu invoca articolul 92 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, care prevede ca "motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa".

Votarea motiunii este programata pentru miercuri si, pentru a trece, actul trebuie sa primeasca un numar total de 233 de voturi "pentru", iar coalitia de guvernare are 244 de parlamentari. Cu toate acestea, doua filiale judetene a PSD si-au exprimat sustinerea premierului.

Sorin Grindeanu a fost sambata la o sedinta a organizatiei judetene Timis pentru a se asigura de sustinerea colegilor, in schimb nu toti par sa il sprijine. Deputatul Matei Suciu a anuntat ca se dezice de actiunile colegului sau si ca "nu toti timisorenii sunt de acord cu actiunea neconstitutionala a lui Sorin Grindeanu".

Parlamentarii UDMR ar putea inclina balanta intr-un sens sau altul, miercuri, dar potrivit presedintelui formatiunii, Kelemen Hunor, acestia vor hotari in ziua motiunii cum vor vota, desi a sustinut ca nu tine partea nici lui Grindeanu, nici lui Dragnea.