Premierul Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Victoria, duminica dimineata, la sediul Guvernului fiind deja consilerii sai si cei de la SGG. Potrivit unor surse guvernamentale, prim-ministrul nu va merge la citirea motiunii impotriva Executivului, invocand nerespectarea procedurii, relateaza News.ro.

Sorin Grindeanu, conferinta la GuvernFoto: Captura Facebook

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citita, duminica, in Parlament din motive procedurale, sustin surse apropiate prim-ministrului, pentru ca textul motiunii trebuie trimis la data depunerii si catre Executiv, iar Registratura este inchisa in week-end. Premierul ar putea sa nu vina la citirea motiunii daca totusi se va intampla acest lucru duminica, invocand nerespectarea procedurii, au declarat, sambata, surse aporopiate premierului.

Sursele citate sustin ca motiunea nu va putea fi citita duminica in Parlament, pentru ca documentul trebuie trimis inainte la Guvern, iar Registratura nu lucreaza sambata si duminica.

"Probabil premierul nu va fi prezent duminica la citirea motiunii, deoarece nu sunt respectate procedurile", au mai spus sursele citate.

Echipa lui Grindeanu invoca articolul 92 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, care prevede ca "motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa".