Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sambata ca Victor Ponta poate fi acuzat de abuz in serviciu pentru declaratiile politice facute de la tribuna Palatului Victoria si pe Facebook, ea sustinand ca "secretarul general al Guvernului trebuie sa isi indeplineasca doar atributiile din fisa postului privind statutul functionarului public".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu stiam ca secretarul general al Guvernului, care este, cel putin asa se considera domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai inalt functionar public din tara, nu are voie sa faca politica, sa transmita mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie sa isi indeplineasca doar atributiile din fisa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul functionarului public. Deci, practic, pentru declaratiile politice de astazi de la tribuna Palatului Victoria si de pe Facebook, pentru ca asa a dorit sa se prezinte, poate fi acuzat de abuz in serviciu", a sustinut Gabriela Firea, sambata seara, la Romania TV, potrivit News.ro.

Victor Ponta i-a recomandat sambata, pe Facebook, Gabrielei Firea sa isi faca datoria fata de cetatenii din Bucuresti si sa lase propaganda politica, in contextul in care furtuna de sambata a rupt mai multi copaci in municipiu.

"Daca ar fi vrut sa se implice pentru aplanarea unor probleme din Bucuresti putea sa o faca in calitate de prim-ministru. Nu ii inteleg atitudinea din aceasta seara, o pun poate pe seama faptului ca, poate, este prea tensionat", a mai spus Gabriela Firea.