14 parlamentari ai PSD - din organizatiile din Timis si Iasi - ar urma sa voteze impotriva motiunii de cenzura initiata de partid impotriva Guvernului Grindeanu. PSD are patru deputati si doi senatori in Timis care si-au exprimat sustinerea pentru Grindeanu, declarand ca vor vota impotriva motiunii de cenzura initiata de PSD. In urma cu o zi, surse din cadrul filialei iesene a PSD declarau, pentru News.ro, ca un singur parlamentar dintre cei 9 ai PSD Iasi va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, intrucat majoritatea alesilor social-democratilor ieseni nu doresc caderea actualului Executiv.

Grindeanu si DragneaFoto: AGERPRES

PSD Timis este organizatia din care provine Sorin Grindeanu, actualul premier fiind fost presedinte al Consiliului Judetean Timis si fost viceprimar al Timisoarei.

Liderul informal al PSD Iasi este Mihai Chirica, primarul municipiului, chiar daca el a fost inclocuit de la conducerea organizatiei in luna aprilie, dupa ce l-a criticat public pe Liviu Dragnea in scandalul OUG 13.

Pentru a trece, motiunea de cenzura impotriva lui Sorin Grindeanu trebuie votata de jumatate plus unu din numarul total de parlamentari, adica sa primeasca 233 voturi "pentru". Teoretic, PSD si ALDE detin majoritatea parlamentara - cifrele arata 244 parlamentari PSD plus ALDE, fara cei cinci deputati care au plecat la partidul lui Daniel Constantin.