Premierul Sorin Grindeanu a criticat miercuri conducerea PSD pentru ca a inclus printre masurile neindeplinite de guvern si strangerea relatiilor economice cu Rusia. Grindeanu a facut aluzii la o presupusa relatie intre Valcov, Dragnea si Rusia, si a pronuntat in permanenta apasat numele cu rezonante slave al lui Valcov. De asemenea, a folosit in repetate randuri cuvantul de origine slava "ceaslov" pentru a desemna raportul stufos al conducerii PSD.

"La capitolul de Politica Externa (din raportul de evaluare a PSD - n.red.), printre nerealizari e trecuta dezvoltarea relatiilor cu Rusia. Imi asum. Stiam ca Romania e in Uniunea Europeana, iar UE a impus sanctiuni economice Rusiei. Poate ca domnul Valcov si ceilalti stiu altceva. Si de-asta trebuie sa plec, probabil", a declarat Grindeanu intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria dupa ce conducerea PSD a anuntat ca i-a retras sprijinul politic.

"Azi s-a dat acea justificare, acel ceaslov... Revin la acel ceaslov prezentat de Valcov: rar mi-a fost dat sa vad asa ceva" - doua exemple de folosire a unui cuvant rar utilizat in vorbirea libera.