Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a spus ca faptul ca Dragnea a cerut demisiile in alb ale premierului si ministrilor este unul de o "gravitate exceptionala" si un act de "camatarie politica.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vinerica toti ministrii din cabinetul lui Sorin Grindeanu, inclusiv premierul, si-au depus demisiile in alb in momentul in care si-au primit mandatul, dar ca el nu o sa le foloseasca.

"Totusi, cred ca nu trebuie trecut cu vederea un fapt de o gravitate exceptionala. Sa iei demisia in alb primului ministru al guvernului Romaniei si intregului guvern, votati de Parlament, este nu doar o incalcare flagranta a democratiei ci un act de camatarie politica. In ce alta tara membra a Uniunii Europene seful de partid ia ostatic un guvern intreg asupra caruia exercita un santaj permanent?", scrie duminica pe Facebook Raluca Turcan.

"Ar trebui sa indice dl. Dragnea in ce tari mai exista o asemenea situatie. E un model al stangii europene sau dl. Dragnea s-a inspirat din filmul La Piovra? Cui a mai luat astfel de juraminte de supunere domnul Dragnea? Comisarului european Corina Cretu, euparlamentarilor PSD? Ar trebui sa stim toate aceste lucruri. In mod normal, un astfel de comportament ar trebui sa duca la excluderea PSD din Partidul Socialist European", mai afirma liderul liberal.