¬Presedintele Klaus Iohannis a depus marti, in a doua zi a vizitei sale in Statele Unite, o coroana de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul National Arlington. Momentul depunerii coroanei a presupus cel mai inalt ceremonial utilizat pentru un sef de stat: Presedintele Romaniei a fost intampinat cu 21 de salve de tun si de garda de onoare si au fost intonate imnurile Romaniei si Statelor Unite ale Americii, arata Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Iohannis la Monumentul Soldatului Necunoscut Foto: Administratia Prezidentiala

Depunerea coroanei de catre Presedintele Romaniei in cadrul unei ceremonii solemne a reprezentat un omagiu adus memoriei si eroismului personalului militar american angajat in sustinerea, cu pretul vietii, a pacii, libertatii si democratiei in Europa si in intreaga lume si a marcat recunoasterea sacrificiului suprem al generatiilor de militari americani cazuti pe fronturile din cele doua razboaie mondiale si din alte conflicte.

Klaus Iohannis a fost condus la Monumentul Soldatului Necunoscut de generalul maior Michael Howard, comandantul districtului militar Washington.

Monumentul Soldatului Necunoscut a fost stabilit la 4 martie 1921 pentru omagierea militarilor americani neidentificati. In ansamblul memorial sunt dedicate sectiuni distincte pentru militarii cazuti in Primul si in Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Razboiul din Coreea si Razboiul din Vietnam. Depunerea coroanelor de flori omagiale cu ceremonial militar, in onoarea soldatilor americani cazuti la datorie, reprezinta un gest traditional al fiecarui presedinte al Statelor Unite. La 19 ianuarie 2017, Presedintele-ales Donald Trump a marcat primul eveniment oficial din cadrul ceremoniei de inaugurare in functie, prin depunerea unei astfel de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut.