Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, care a demisionat la inceputul lunii februarie din Guvernul Grindeanu, a scris duminica, pe pagina sa de Facebook, ca "Nefiind membru de partid, nu am fost niciodata inclus pe grupul de comunicatori (al PSD - n.red.), prin urmare nu am detinut nicio comunicare, cu atat mai putin cea aparuta in presa." Precizarile lui Florin Jianu vin dupa Gabriela Firea a afirmat ca se cauta vinovatul dupa ce Rise Project a publicat discutiile de pe WhatsApp dintre liderii PSD din perioada OUG 13, iar acesta ar putea fi cineva "care s-a speriat de performanța PSD" sau cineva "care a plecat între timp dintre noi". Site-ul Stiripesurse.ro a scris ca "unul dintre cei care se potrivește profilului ar fi fostul ministru pentru Mediu de Afaceri, Florin Jianu. Florin Jianu a demisionat din Guvern chiar în timpul protestelor pentru OUG 13 și a stârnit o adevărată furtună la nivelul partidului, prin declarațiile sale ulterioare."

HotNews.roFoto: Hotnews

Reactia lui Florin Jianu:

Cu privire la speculatiile din articolul de mai jos, fac urmatoarele precizari:

1. Nefiind membru de partid, nu am fost niciodata inclus pe grupul de comunicatori, prin urmare nu am detinut nicio comunicare, cu atat mai putin cea aparuta in presa.

2. Ce am avut de spus am spus odata cu demisia mea, nu mai uit inapoi si nici nu caut actiuni pe care propria constiinta le respinge.

3. Argumentele mele au fost si vor fi intotdeauna de natura profesionala pentru a sustine orice opinie, asa ca orice alaturare cu asemenea comportament nu are nicio legatura cu mine!!!

Florin Jianu a demisionat pe data de 2 februarie din functia de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pe care o detinea in Guvernul Grindeanu: "Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!", a scris ministrul. "Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea' si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util", afirma la acea vreme Florin Jianu.

Florin Jianu nu este membru PSD. El a fost presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), o organizatie patronala din sectorul IMM-urilor, inainte de a fi numit ministru pentu Mediul de Afaceri.