Nicusor Dan a spus joi ca si-a dat demisia de la sefia USR si din partid din trei motive, cel mai important fiind cel de onoare, respectiv ca a promis oamenilor ca va fi loc in USR si pentru progresisti si pentru conservatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Birou National al USR a votat miercuri seara, intr-o sedinta tensionata, ca se va pozitiona impotriva demersului de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei ca uniune intre un barbat si o femeie.

Primul motiv, a spus fostul lider USR, este ca exista lucruri mai importante in Romania acum decat aceasta discutie, spunand ca "opinia sa ferma" este ca cel mai rau lucru care se intampla este problema coruptiei.

"Peste 20 de ani vor fura spunand ca apara traditiile", a acuzat el.

Al doilea motiv, a continuat Dan, este pentru ca simt o datorie fata de oamenii care ne-au votat.

"Tema aceasta a familiei este o tema foarte importanta pentru ei, este o tema intima, care tine de identitate, de sentimentul religios", a declarat deputatul, explicand ca USR a fost votat si de oameni care sprijina referendumul de modificare a Constitutiei, si de oameni care nu sunt de acord.

"Este convingerea mea ferma ca USR trebuie sa se adreseze si unora si altora".

Nicusor Dan a continuat spunand ca ar fi putut sa treaca peste aceste doua motive, respectand principiul democratic potrivit caruia majoritatea are intotdeauna dreptate, dar decisiv a fost al treilea motiv, care tine de onoare.

"In etapele de formare ale acestui partid, in zecile de intalniri pe care le-am avut cu oamenii, le-am promis - si a fost o promisiune a mea personala - ca in partidul acesta este loc pentru toata lumea: si pentru progresisti si pentru conservatori. Culmea este ca aceasta reteta a functionat, am avut colegi progresisti care au lucrat foarte bine cu colegi conservatori", a spus fostul presedintele al Uniunii Salvati Romania.

"Aceasta decizie vine sa spuna ca unii dintre colegii nostri sunt colegi de mana doua, ca aceste convingeri intime ale lorintra in contradictie cu directia in care partidul vrea sa mearga", a declarat Nicusor Dan,

"E o chestiune de onoare si asta antreneaza demisia mea azi din USR. Nu e nimic dramatic, este o constructie cu multi oameni. In constructia asta a aparut o majoritate care vrea sa mearga intr-o directie. Eu nu cred ca este o directie buna. Le urez succes", a mai spus el.