Presedintele Comisiei de ancheta privind alegerile din 2009, Mihai Fifor, a declarat, miercuri, ca la inceputul saptamanii viitoare se va decide daca va fi sau nu sesizat Parchetul pentru un punct de vedere ca urmare a refuzului lui Gabriel Oprea, Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu de a da declaratii la audieri, comentand ca atitudinea lor a semanat "izbitor", transmite News.ro.

Mihai FiforFoto: Agerpres

"A fost o zi mai interesanta in activitatea Comisiei. Am debutat cu scrisoarea domnului Gabriel Oprea in dimineata aceasta. Am facut o consultare cu colegii din Comisie si a ramas ca in cursul diminetii de marti sa analizam varianta in care vom solicita un punct de vedere de la Parchetul General. Evident ca lucrul acesta se va referi si la modul in care domnul Anghel Iordanescu s-a prezentat in fata Comisiei. Pana la urma, spetele par sa fie asemanatoare", a spus Fifor, la finalul sedintei de miercuri.

Intrebat daca i s-a parut ca atitudinea celor trei a parut o sfidare, Fifor a comentat ca unii membrii ai Comisiei au catalogat comportamentul lui Oprea, Ontanu si Iordanescu in acest fel.

"A fost o retinere, evident, in a face declaratii in fata Comisiei. Coincidenta sau nu, cel putin in cazul domnului general Oprea si domnului general Iordanescu, lucrurile seamana izbitor de mult in abordarea vizavi de lucrarile Comisiei", a mai spus Fifor.

Discutiile privind sesizarea Parchetului cu un punct de vedere au aparut dupa ce Gabriel Oprea nu s-a prezentat la audieri, trimitand o scrisoare prin care anunta ca are nevoie de acordul procurorilor pentru a da declaratii, iar Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu au dat declaratii vagi, refuzand sa dea informatii suplimentare despre intalnirea de acasa de la Gabriel Oprea, pe motiv ca exista o ancheta in rem in acest caz.